Annemarie

Liggende vrouw

Mijn hele leven voel en zie ik inspiratie en creativiteit stromen. Niet alleen in de werken die ik maak, maar op elk vlak in mijn leven en ook daarbuiten. Als ik een paar weken niets creëer, dan begint het te kriebelen en ontstaat er een drang om iets naar buiten te brengen. Een nieuwe training, iets in de tuin of keuken of een nieuw werk, maak niets uit wat. Om mij heen zie ik hetzelfde gebeuren. Kijk maar in de natuur, of zet een aantal mensen bij elkaar en kijk wat er gebeurt. Het leven lijkt een groot leeg doek wat telkens weer beschilderd wordt. En waar ook ik een bijdrage aan mag geven. Wat een plezier, vuur en verwondering.

Een werk maken is puur inspiratie, scheppen, plezier en verwondering. Elke keer ben ik weer benieuwd wat er uit mijn handen ontstaat. Het is een proces van onderzoeken en spelen.

De resultaten zijn zeer divers (beelden, wandsculpturen, sieraden) en hebben vaak iets speels, vooral de grotere beelden. Onder die speelsheid is een diepere betekenis te vinden. Bijvoorbeeld bij ‘Theater in het hoofd’; een leuk beeld maar het gaat mij om de gekheid van dat theater in ons hoofd te verbeelden. 

Met het maken van muursculpturen, sieraden en spreekstokken wordt iets anders in mij aangeboord: mijn interesse in natuur, andere culturen en vakmanschap. Hoe natuurlijke materialen als zwerfhout in een sieraad of wandsculptuur gebruikt kunnen worden. daarbij hou ik erg van mooie lijnen, eenvoudige en krachtige vormen. Een leuke ontdekkingsreis.