Annemarie

Liggende vrouw

Mijn hele leven voel en zie ik inspiratie en creativiteit stromen. Bij mezelf, maar vooral op elk vlak in het leven. Als ik een paar weken niets creëer, dan begint het te kriebelen en ontstaat er een drang om iets naar buiten te brengen. Een nieuwe training, iets in de tuin of keuken of een nieuw werk, maak niets uit wat. Om mij heen zie ik hetzelfde gebeuren. Kijk maar in de natuur, of zet een aantal mensen bij elkaar en kijk wat er gebeurt. Het leven lijkt een groot leeg doek wat telkens weer beschilderd wordt. Wat een
plezier en verwondering, een mooie ontdekkingsreis.

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor mij. Ik kom er tot rust, voel me er één met alles en geniet van al het moois wat de natuur voort brengt. De kleuren, mooie sterke en zachte lijnen, processen van groei en vergankelijkheid, en de schitterende patronen in alles, zelfs als er geen patroon lijkt te zijn.

In mijn werk maak ik graag gebruik van wat de natuur voort brengt: bamboe, boomschors, bladeren, mos, takken. En omdat ik enorm van kleur hou, breng ik natuur en kleur samen.

Annemarie Leebeek

Natuur in kleur