Beelden: kijk op menszijn

Beelden die een bepaalde kijk geven op hoe het werkt bij ons mens.

The Skin I live in (2012)

‘The skin I live in’ laat iemand zien, die denkt dat ze is wie ze ziet als ze in de spiegel kijkt. Overigens denken vrijwel alle mensen dat. We leven als het ware in onze huid, onze persoonlijkheid (dat wat we ‘ik’ noemen). We denken, voelen en gedragen ons ernaar. Maar zijn we het ook? Of is onze natuurlijke aard anders?

Bij deze vrouw zie je de constructie van het ‘ik’ aan de buitenkant. Aangedikt, weggehakt en gevormd door plastische chirurgie, liposuctie, botox en accessoires. Haar ‘ik’ is geconstrueerd, op zoek naar perfectie (lees: geluk, liefde) en het eeuwige leven. Zoals we dat allemaal doen.

Materiaal: Styrofoam, PUR, hout, ijzer, plastic, leer.
(Levensgroot)

Installatie Kijken door de ogen van… (2011)

Ieder mens kijkt vanuit zijn eigen perceptie: gedachten- en emotionele patronen, dat is onze persoonlijkheid, waardoor de werkelijkheid gefilterd wordt. Je ‘ziet’ daardoor de werkelijkheid passend bij jouw ideeën en beelden. Denk maar aan een gebeurtenis waar meerdere mensen naar kijken. Er ontstaat zoveel beschrijvingen als er mensen zijn. Je kijkt daarmee door de (gekleurde) bril van je persoonlijkheid naar wat er gebeurd.

De vraag is dan: ‘Wat is werkelijkheid, wat zie je werkelijk?’

Materialen: hout, glas, plastic, spiegel, verf.
Werkt op stroom en is levensgroot

 

Zelfportret (2011)

 

 

 

 

 

 

Materialen:   IJzer, hout, metaaldraad, acrylaathars
(Levensgroot)

 

 

 

 

 

Theater in het hoofd (2011)

(Soms) Worden we gek van al die stemmen in ons hoofd, die zeggen dat we beter, hoger, sneller moeten, dat we niet goed genoeg zijn, dat niemand om ons geeft, etc. Je zou er bijna onder bezwijken.