Blog 3: Geborgen

In de vorige blog liet ik dit beeld bij jullie achter. Een losliggend randje boomschors met in het midden bladeren, witte mos en gele bolletjes op stokjes.

Een werk ontstaat bij mij tijdens het maken blijkt wel weer. Het schors is gebleven en de gele bolletjes. Het resultaat ziet er totaal anders uit.

Wat is er intussen gebeurd?

Eerst een fijne puzzel met boomschorsstukjes. Heerlijk om mee te werken. Het voelt zacht en warm, ruikt aards en de kleur vind ik erg mooi. Wel steeds de lijnen in de gaten houden. Er zit een grote zak van 30 liter schors in verwerkt.

De buitenring is klaar. De invulling van het midden was een puzzeltje. Die bladeren en witte mos vond ik toch niet mooi. Alleen mos ook niet. Mijn echtgenoot Frans kwam met een tip om er iets spannends te maken. Meteen wist ik welke vorm dat moest worden.

Daar heb ik dan wel weer 20 varianten van gemaakt. Elke gefotografeerd en op de PC bekeken. Eén voor één vielen de varianten af en uiteindelijk was er 1 winnaar:

Een scherpe vorm die gedeeltelijk mee loopt met de buitenvorm en bij de uiteinden scherper afwijkt. Spannend.

De volgende beslissing was de kleur van de bekleding cq. mos. Verschillende soorten en kleuren mos heb ik geprobeerd en uiteindelijk viel de keuze op Tillandsia. Dat is geen mos, maar wortel van een airplant, die op dit moment erg populair zijn. Ik had lange slierten grijze Tillandsia gekocht en dat moest een kleurtje krijgen. Bij de kringloop kwam ik een klein zakje oranje Tillandsia tegen, dat me erg beviel, maar het was te weinig.

In een nieuwe 2de handse pan heb ik een mooie oranje/bruine kleurstof gemaakt, waar ik de Tillandisa in geverfd heb. Het leverde een erg mooie kleur op, mooier dan van het Tillandsia van de kringloop. Ook de structuur bleek veel mooier en losser. Dus nog een 2de lading geverfd en laten drogen in een teiltje en later op een oude handdoek voor de haard.

De mos is gelijmd en geniet aan de onderplaat. De zilverkleurige nietjes waren af en toe te zien als er licht op scheen, dus die heb ik bruin geverfd met een acrylstift. Wat komen er een ideeën en oplossingen op als je zo bezig bent.

Als aandachtstrekker heb ik nog gele trommelstokjes aangebracht. Een schitterend plantje wat ik voor een ander werk had gekocht. Dit is het resultaat:

De hoogte is ongeveer 72 cm. De lengte 80 cm. Dikte 8 cm.

Wauw! Wat is ie mooi geworden.

One thought to “Blog 3: Geborgen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *