Blog 1: Nieuw jaar, nieuwe activiteit.

Vier maanden geleden ben ik begonnen met een uitbreiding van mijn werk met natuurlijke materialen. Tijdens de lokale kunstroute was ik op bezoek bij Hilde Trip (www.hildetrip.com). Schitterend.
Haar werk kwam binnen.  In die zin dat het voor mij nieuw was om met bladeren, veren, paardenbloempluis, gras enzovoort te werken. Ze maakt grote werken met schitterende eenvoudige patronen van bijvoorbeeld alleen bladeren. Ik ben weg van deze cirkel met ezelsoorblad: 

Toen ik bij haar binnen stapte, wist ik meteen dat ik ook op deze manier aan het werk zou gaan. Ik was op zoek naar uitbreiding, andere vormen voor werk met natuurlijke materialen.

Experimenteren

Ik wilde niet hetzelfde maken als Hilde, dus ik probeerde uit alle macht haar werk te vergeten. Ik stapte in de wereld van de bloemsierkunst. Het werd tijd om te experimenteren: met bladeren, boomschors, mos, kleine gedroogde bloemetjes, met lijmen, ondergronden, kistjes, doosjes etc. Het was net herfst dus ik heb heerlijk gestruind rond de Vecht op zoek naar bruikbaar en mooi materiaal.

Hier zijn wat foto’s te zien van wat ik gemaakt heb, puur om te experimenteren:

Alleen schors recht toe recht aan vond ik wat saai. Het tweede werk is een cirkel vorm op een vierkante plaat hout, met het centrum uit het midden. En een natuurlijk bolletje van het een of ander uit de kringloopwinkel.


Klein werk

Van het eerste project zag ik, met behulp van vriendin Astrid, dat die kleine stukjes blad, mos en paddenstoel ook leuke kleine werkjes opleveren. Daar heb ik er een paar van gemaakt:

Vooral deze laatste twee vind ik erg leuk. Heel eenvoudig en krachtige lijnen en afwisselende vormen. Het heeft nog wel een ondergrond nodig met structuur, een klein beetje kleur en misschien welke diepte/hoogte.

Ik ben ook op zoek gegaan naar verschillende ‘lijsten’, zonder meteen zelf iets te maken. Dit werk is niet in een gewone lijst te plaatsen, omdat het te dik is. Ik kwam dus o.a. uit op theedozen, allerhande dozen met (plexi)glas ervoor.

Genoeg geoefend. Nu eens kijken of ik iets kan maken wat me bevalt. Lees meer hierover in mijn volgende Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *